OM TUNGMETALLER

HVAD ER TUNGMETALLER?:

For at et metal kategoriseres som et tungmetal, skal dette veje mere end jern. Tungmetaller er f.eks. kviksølv, bly, krom, kobber og kadmium. For både mennesker og naturen, kan tungmetaller være farlige.

Man kan finde tungmetaller i mange slags affald, men de findes oftest i elektronik og batterier. Det er vigtigt at affald, indeholdende tungmetaller, indsamles, så det ikke ender ude i naturen.

TUNGMETALLER KAN EKSEMPELVIS FOREKOMME I:

  • Billedrør fra fjernsyns- og computerskærme
  • Fyrværkeri
  • Batterier
  • Kunstnerfarver (her er de med til at give de flotte farver)

HVAD GØR TUNGMETALLER VED KROPPEN?:

For store mængder af tungmetaller i kroppen, er giftige. De kan ødelægge hjerne, lever, nyrer og kan forårsage kræft.

Tungmetaller er også vigtige mineraler for vores kroppe, nemlig i form af kobber og krom. Uden disse vil vi blive syge. Du kan eksempelvis kigge på dine vitaminpiller derhjemme, her vil der højest sandsynligt være kobber og krom i.

TUNGMETALFORGIFTNING:

Det er generelt en misforståelse, at alle tungmetaller er giftige. Eksempelvis guld og platin, disse anses for at være tungmetaller, men er begge kemisk inerte og gør overhovedet ingen skade på levende organismer.


KONTAKT OS

Har du brug for hjælp til nedrivning af en eller flere bygninger? Så tøv ikke med at kontakte dit nedrivningsfirma på Sjælland.

Vi kan være behjælpelige med både miljøscreening, miljøsanering og naturligvis selve nedrivningen. Med os behøver du ikke have flere ind over – vi kan klare alle opgaver.